Az Emberi Erőforrások Minisztériumának Kultúráért Felelős Államtitkárságának kezdeményezésére 2020. januárjában immár 5. alkalommal kerül meghirdetésre a Kincses Kultúróvoda pályázat a magyarországi óvodák részére, amely a kortárs kultúra (irodalom, képzőművészet, zene és előadó-művészet) gyermek közeli közvetítését támogatja. A pályázat az összes magyarországi óvoda számára nyitott és intézményenként legfeljebb 1,3 millió Ft támogatást lehet elnyerni.

A pályázathoz kapcsolódóan negyedik alkalommal szervezünk nevelésmódszertani konferenciát Keresd a kincset! címmel, amelynek célja a kortárs kultúraközvetítés óvodás korosztályra szabott jó gyakorlatainak bemutatása és a pályázati program széles körű megismertetése az óvodapedagógusokkal, pedagógus hallgatókkal és kulturális szakemberekkel szerte az országból. A konferenciának az elmúlt években a Ferenczy Múzeumi Centrum, a Kecskeméti Katona József Múzeum, valamint a Rómer Flóris Művészeti és Történeti Múzeum adott otthont.

A konferencia időpontja: 2020. január 10. péntek, 10.00–15.00
A konferencia helyszíne: MODEM Modern és Kortárs Művészeti Központ, 4026 Debrecen, Hunyadi János u. 1-3.

A program idei fókuszában a kortárs képzőművészet, a bábművészet és a kortárs gyermekirodalom óvodásoknak történő korszerű közvetítése áll. A délelőtti előadásokon hallottakat a délutáni módszerközpontú, választható gyakorlati workshopok mélyítik el.

A konferencián való részvétel ingyenes, de regisztrációhoz kötött.
A regisztráció az alábbi linken keresztül lehetséges 2020. január 7-ig:
https://forms.gle/W7cxWu6TgQc92Z3Z8

A rendezvény részletes programja (pdf)
Meghívó (pdf)