5600 Békéscsaba, Penza Lakótelep 19.
Tel.: 06 66 637313
E-mail: penzaovi@t-online.hu
Honlap: www.penza-becseyovi.hu


Mindkét Óvodánk, a Penza Lakótelepi székhely óvoda és a Dr. Becsey Oszkár Utcai telephely óvoda a belvároshoz közel, az élővíz csatorna két partján, csendes, nyugodt, családias, zöldövezetű környezetben helyezkedik el. Udvaraink a szabványoknak megfelelően kialakított játékterekkel, szép zöld növényekkel tarkítottak, amelyek árnyékot adnak a nyári meleg napokon. A csoportszobák színesek, barátságosak a gyermekek számára ideális feltételeket biztosítanak. A homogén életkorú csoportjainkban főiskolát végzett óvodapedagógusok várják a gyermekeket, munkánkat szakképzett nevelést segítő dajkák és pedagógiai asszisztensek segítik.

Pedagógiai hitvallásunk: Legfontosabb hogy lehetőséget biztosítsunk gyermekeink számára a sürgetéstől mentes egyéni fejlődési ütemnek megfelelő fejlődésre, nyugodt, békés, harmonikus, gyermekközpontú óvodánkban, a tevékenységeken keresztül és cselekedtetés által. Nevelőtestületünk mindent megtesz azért, hogy óvodánkban gyermekeink tudjanak Jót ésjól játszani!” Számítunk legfontosabb partnereink, a családok támogatására, hiszen csak együttes, egymást kiegészítő, nevelő-fejlesztő tevékenységeink hatására lesznek képesek gyermekeink megfelelni az életútjuk további kihívásainak, követelményeinek.

Alapvető céljaink:

• Az óvodások nyugodt, élmény gazdag, harmonikus fejlődésének elősegítése, a magasabb rendű érzelmek kibontakoztatása, differenciált neveléssel.

• A sokoldalú képességfejlesztéssel a gyermeki személyiség egészére irányuló hatások biztosítása, elősegítése, tehetséggondozás.

• Sikerorientált, a környezetben jól eligazodó, saját problémájára megoldást találó, jó kapcsolatteremtő képességgel rendelkező gyermekek nevelése.

• A gyermekek és a művészetek közötti erős érzelmi kötődés kialakítása.

• A kiemelt figyelmet igénylő gyermekek differenciált fejlesztése, fejlődésének segítése.

Pedagógiai programunkban kiemelt jelentőséggel bír az egészséges életmódra nevelés, úszásoktatás, néptánc foglalkozások, és labdajátékok megalapozása, Ovi-foci, melyet képzett, speciális kompetenciákkal rendelkező óvodapedagógusaink irányítanak.