Bővebb információ:

Kaposvári-Bodrogi Szabina

kulturális szakalkalmazott

32/520-700 16 mellék

  • Gyümölcsök képkeretben

A Mihályfi-gyűjtemény csendéleteire fókuszáló múzeumpedagógiai foglalkozás során a gyermekek az eredeti műalkotások megismerése alapján összegezhetik a gyümölcsökről szerezett ismereteiket, amelyet akár színes gyurma segítségével közös gyümölcskosár megalkotásával örökíthetnek meg.

  • Mitikus lényeim

Az óvodások számára tervezett foglalkozás a múzeumban őrzött Balázs János műalkotásokra épül. A festmények tanulmányozása után a gyermekek szabad formaalkotás keretében egyedi mitikus lényeket teremthetnek. A foglalkozás egyéni és csoportos alkotótevékenységre egyaránt lehetőséget biztosít.

  • Régi játékaink

Az helytörténeti gyűjtemény tárgyain keresztül az óvodások régi játékokat ismerhetnek meg s hasonlíthatnak össze sajátjaikkal. A foglalkozás segíti az anyagok, színek, formák felismerését, beazonosítását, a csoportos tevékenységeket és a kommunikációs képességek fejlődését is, azaz a közös tanulást, a közös játékot.

  • Üvegcipellő

A múzeumpedagógiai foglalkozásnak az Üvegváros – Öblösüveggyár történeti és üvegművészeti tanulmányi raktár ad helyet. A kisgyermekek az üveg elkészítésének lépéseibe kapnak betekintést, és megismerkedhetnek az üveg felhasználási területeivel. A program során kézműves foglalkozás keretében üvegmécses festésére, illetve üvegmatrica készítésére nyílik lehetőség.